П`ятниця, 26.04.2024, 13:53
Вітаю Вас Гість | RSS

НАША ШКОЛА - сайт Ганич Олени Василівни

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Травень » 21 » "Book battle" у Сторожницькій школі
16:07
"Book battle" у Сторожницькій школі

​В Сторожницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів вже стало традицією наприкінці навчального року визначати найкращого читача школи. Але на цей раз умови конкурсу змінилися – учні змагалися у літературному квесті «Book battle». Мета такого змагання – організувати активне дозвілля дітей, викликати інтерес до скарбниці української та світової літератури, розвивати пізнавальні інтереси, логічне мислення, кмітливість; сприяти виявленню організаторських та творчих здібностей; спонукати до читання художньої літератури.

Школярі створили дві команди до складу яких увійшли учні 5-9 класів.

Бібліотекар Ганич Олена Василівна розробила маршрути для команд, які складалися з 5 зупинок. На кожній з них спеціальні агенти, а за сумісництвом – члени журі: Василишина О.С., Дацюк О.В., Юрчук В.Т та Бреза М.М., пропонували учням виконати певні завдання, після чого команди отримували пароль до наступної станції.

На зупинці «Кіноманія» учні переглядали фрагменти фільмів і визначали назву та автора відповідного літературного твору; щоб пройти станцію «Літературну» учні, за уривком, мали встановити головного героя, назву та автора літературного твору:

 

Зупинка «Міфічна»  запрошувала учасників у світ давньогрецької міфології – команди розв’язували кросворд: 

На зупинці «Дешифрувальник» учні випробовували свою кмітливість - розшифровували вислів:

 

На кожному етапі змагань команди мали можливість «купити» підказку – виконати додаткове завдання агента. Окрім знань з української та світової літератури учні задіяли і свої вокальні здібності (виконали Гімн України), розповідали про Україну німецькою мовою, віджималися, і, звичайно, декламували улюблені вірші.

Фінішували команди у храмі науки, мудрості, історії та культури  – бібліотеці.  Паролем до фінішної зупинки були слова генія українського народу Т.Г. Шевченка: «Учітеся, брати мої! Думайте, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь…»

У квесті перемогла команда «Сині смайлики» (капітан Юрчук Діана), яка випередила «Жовтих смайликів» (капітан Сливка Даніела) на декілька хвилин. За підсумками змагання у всіх учасників – море позитивних емоцій, хороший настрій та  бажання проводити подібні «батли» і в майбутньому.

 

Переглядів: 580 | Додав: Helen | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031